Skip to main content

Opgaver i turnering

Ved kamp

Det skal sikres, at spillerne husker at møde op og har transportmulighed til det. Det er ikke holdlederens opgave at hente og bringe spillere! men børnenes forældre.

Det aftales typisk, at man mødes med modstanderens holdleder ½ time før match start.

Ved hjemmebane matcher skal der bestilles mad i restauranten (evt. per tlf. på 48188605) til spillere - plus de 2 holdledere og evt. de 2 reservespillere, hvis de også har spillet med i stopbolden.

Det er ikke nødvendigt at gæstespillere eller deres holdleder har greenfee seddel.

Opstilling

  • De 3 spillere stiller op i handicap orden
  • Holdets spiller med lavest handicap slår først ud sammen med modstanderens spiller med lavest handicap. Dette er første match bold.
  • De 2 andre spillere på holdet slår tilsvarende ud efterfølgende i deres egen match bold, så spillerne går ud 2 og 2.

Spilform

  • Ved DGU-kamp spilles der hulsspil uden handicap, og matchen er afgjort, når en af spillerne har vundet flere huller, end der er huller tilbage at spille.
  • På minitour (distrikt) spilles der hulspil med handicap, og der spilles fra rød tee - også drengene.

 

Hulspil – fordeling af slag vejledning – klik her

Generelt

De 2 holdledere spiller typisk en stopbold efter de 3 matchbolde, og her kan de 2 reservespillere spille med. Stopbolden skal tage "presset" fra spillerne, der kommer bagfra og måske gerne vil lukkes igennem. Der lukkes nemlig ikke igennem i en juniormatch.

Forældre-/markørhåndtering

I miniturneringen kan det være en hjælp for juniorer, at der går en forældre med som markør, som udover juniornes egen notering også tæller og noterer slag.

DGU's anbefaling er, at forældre aldrig bør gå markør for eget barn.

- Forældre bør som rettesnor ikke være nærmere end 50 meter på deres barn under barnets match.

Og husk det er ikke tilladt for juniorer at have en caddie, der bærer taske under matchen, hellere ikke selvom junioren blot er på toiletet i klubhuset eller lign. Dette er for at forebygge, at der efter matchen skal opstå tvist omkring, hvorvidt forældre eller andre har haft indflydelse på juniorens spil under matchen, og der foreskriver reglerne, at der absolut ingen indflydelse må være.